Redaktionen

Börsveckan är en renodlad aktietidning som funnits sedan 1985. Tidningen fokuserar på aktieanalys baserad på fundamental analys och har sin främsta inriktning mot små- och medelstora bolag på Stockholmsbörsen. Börsveckans aktietips har genom åren levererat en väsentlig och stor överavkastning mot index och varje år analyseras över 250 bolag och prenumeranterna får ta del av cirka 350 aktieanalyser samt andra börsrelaterade analyser och krönikor.

Varje måndag levereras aktieanalyser med tydliga råd om vad som är värt att äga och inte. De bästa aktierna tas med i tidningens modellportföljer: BV-portföljen och Utdelningsportföljen. Dessa har historiskt sett presterat avkastning klart bättre än index. Det är ett bevis för att man inte måste vara ett finansproffs för att lyckas med aktier. Det räcker med lite sunt förnuft, att man undviker frestelsen att jaga ”kursdubblare” och köper små bolag som på sikt växer till något större. Låg värdering, växande vinster och god utdelning. Det är den magiska kombinationen som gör aktier till vinnare. Det är precis sådana aktier som Börsveckans  analytiker letar efter till sina portföljer.

 

Redaktionen Börsveckan

Redaktionen består av:

Gabriel Isskander

Chefredaktör, aktieskribent och krönikör. Började på Börsveckan 2008 efter examen på Handelshögskolan i Stockholm. Tidigare erfarnehet av Corporate Finance på SEB och Nordea. Har lång erfarenhet inom börs och aktier. Aktieskribent och krönikör. 

Lars Frick

Aktieskribent och krönikör. Lars har lång erfarenhet från aktiebevakning, bland annat som aktieanalytiker på Kaupthing och ABN Amro och som börsjournalist på E24. På Börsveckan sedan 2008. Lars fokus vilar inom Life Science men han har även bevakat detaljhandel och bank/finanssektorn som analytiker. 


Pekka Kääntä

Krönikör och makroexpert. En av landets främsta makroanalytiker och har en mycket bred erfarenhet när det gäller att bevaka svenska och internationella ekonomi- och finansfrågor. I grunden konjunkturanalytiker med tio års erfarenhet som analytiker på konjunkturinstitutet. Finans- och börsfrågor har han under de senaste 15 åren bevakat som journalist, fondförvaltare och strategisk rådgivare åt fond- och pensionsbolag.   


Peter Hedlund

Aktieskribent. Professionell pokerspelare under många år och därefter framgångsrik daytrader och även hunnit vara egen företagare. Har ett brinnande aktieintresse med fokus på mindre- och medelstora bolag på Stockholmsbörsen. Expert inom spelsektorn.

Marcus Ewerstrand

Aktieskribent. Yrkesverksam i finansbranschen sedan 2008 som bl.a. analytiker och portföljförvaltare på Dunross. Även erfarenhet från sjätte AP-fonden. Rest världen runt i jakten på undervärderade bolag. Politiker med förtroendeuppdrag sedan valet 2006 och styrelseledamot i kommunalt aktiebolag. Masterexamen från Handelshögskolan i Göteborg.

Om tidningen

Börsveckan grundades 1985 av bröderna Björn Davegårdh och Tore Davegårdh, Anders Kjäll och Sören Moberg. Björn Davegårdh hade då i många år varit börsskribent på Dagens Industri och gett ut böcker om börsen och aktier. Även Sören Moberg var sedan flera år börsskribent på Dagens Industri och gav ut böcker innan han medverkade i bildandet av Dagens Börsnyheter.

Innan Dagens Börsnyheter bytte namn till Börsveckan fungerade bolaget ursprungligen som en redaktion där man sammanställde de nyheter som nyhetsbyrån Dagens Börsnyheter sände ut via telex och telefax. Det var vid tiden Sveriges första nyhetsbyrå med finansiell inriktning. Dagens Börsnyheter gav även ut "Privatekonomisk Årsbok" med Åke Ortmark som redaktör. Det första numret av tidningen Börsveckan kom ut 1985. 1987 såldes nyhetsbyrån till fondkommissionärsfirman Consensus. Efter hand lades nyhetsbyrån ned medan tidningen Börsveckan fortlevde inom Consensus för att sedan köpas ut av grundarna.

Utöver Björn Davegårdh har bland annat Peter Benson, Ulf Peterson och Johan Bergsgård varit chefredaktörer. Avanza köpte tidningen 2006.